“Avaz” u selu Bogušići nakon trostrukog ubistva| Komšije u nevjerici: Bili su divna porodica, ostaje pusta kuća, pusti malinjaci…Nije im se dalo da uživaju

Ljetni pljusak koji je danas pao na Bogušiće, prelijepo, mirno selo nadomak Goražda, upotpunio je sliku bola, nevjerice i opće utučenosti među njegovim stanovnicima.

Dan nakon što su saznali za zločin u kojem je Nezir Kamenica sjekirom ubio majku i očuha, Zefru i Ifeta Kavazovića i nanu Šemsu Džabiju, komšije teško pronalaze riječi da opišu kako se osjećaju.

ifet-kavazovic

Ubijeni Ifet Kavazović

– Vjerujte da sam šokiran nakon što sam čuo. Ne možemo da vjerujemo da se ovako nešto desilo. Naš komšija Ifo bio je čovjek za primjer i gledaj kako je završio njegov život. Žao mi je. Ovo Bogušići ne pamte, jer ovo je jedno mirno mjesto u kojem se nikad nije desio niti jedan eksces – kaže Bećir Peštek, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bogušići.

becir-pestek

Peštrek: Ovo Bogušići ne pamte

Ifet Kavazović radio je u Tvornici alata u Goraždu, u okviru industrijske zone Pobjeda. Po zanimanju mašinski inžinjer, a po znanju vrhunski stručnjak.

Bio je i hrabar borac, ranjen je na brdu Kacelj. Posljednjih godina intenzivno se bavio poljoprivredom, a s rođakom Senadom Adžemom, jedan je od pionira malinarstva u ovom dijelu općine Goražde.

senad-adzem

Adžem: Kuća ostaje prazna, ostaju malinjaci

– Oni su se bavili svojim poslom. I ovaj mali za koga se sumnja da je to uradio bio im je pri ruci i pomagao im. Djelovao je mirno, iako je bio povučen, ali nas je šokiralo da se tako nešto moglo desiti. Bio sam na imanju i u prvi mah sam mislio da se radi o udesu, pošto on ima mašine, motokultivatore, ali onda sam saznao da je u pitanju svirepo ubistvo. Ifetova kuća ostaje prazna, ostaju malinjaci… Volio je oko toga da radi, ali nije mu se dalo da uživa u plodovima svoga rada. Nije trebalo tako da se desi, ali desilo se, Allah je tako htio da bude – kroz suze nam priča Senad.

Trostruko ubistvo Nezir Kamenica počinio je 2. maja oko 21 sat. Prema tragovima s lica mjesta, najprije je ubio Ifeta, potom i majku Zehru, koja se pokušavala odbraniti, a nakon toga i nanu.

Očuhovo tijelo odvukao je do kade u kupatilu, tijela majke i nane ostavio je u dnevnom boravku i pokrio ih jorganom, a potom je u kući, u kojoj je počinio stravičan zločin, i prespavao. Sutradan je krenuo ka Sarajevu, na obližnje odlagalište šljunka bacio ključ od kuće koju je po polasku zaključao i sačekao autobus. Prijavio se u Policijsku stanicu Ilidža, gdje je priznao zločin.

Autor: Al. B.
avaz.ba

Back to top button